ČÍNSKY PORCELÁN

Titulny obrazok blogu uzivatela: Jocklegreen

Dobrý deň, vedel by mi niekto povedať niečo bližšie k tejto značke na porceláne ide mi hlavne o ten čínsky nápis.Či sa dá identifikovať výrobca.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Čínsky múr sa postupne skracuje

Hovorí sa, že Veľký čínsky múr je jedinou stavbou na Zemi, ktorú je možné vidieť voľným okom z vesmíru. Nie je to pravda. Legendu o viditeľnosti tejto pamiatky z vesmíru poprel vlani prvý čínsky kozmonaut, keď sa vrátil z obežnej dráhy Zeme. Čínske ministerstvo školstva už nariadilo prepísať učebnice.

Tradičný čínsky hudobný nástroj vyrobený v roku 1120 vydražili

V Pekingu v nedeľu 5. decembra 2010 vydražili za rekordných 136 miliónov jüanov (v prepočte približne 15,4 milióna eur) tradičný čínsky strunový hudobný nástroj kučchin vyrobený v roku 1120 pre cisára Chuej-cunga. Vyvolávacia cena dreveného sedemstrunového nástroja podobného citare vykladaného zlatom, striebrom, perlami a jelením parožím bola 16 miliónov jüanov (v prepočte približne 1,8 milióna eur). Hodnotu nástroja zvýšila aj vyrytá pečať cisára Čchien-lunga z roku 1742. Meno nového majiteľa starožitného kučchinu odmietli predstavitelia aukčného domu Poly International Auction prezradiť.

Veľký čínsky múr pod lupou vedcov

Čína onedlho začne terénny výskum Veľkého čínskeho múru, ktorý je súčasťou ambiciózneho plánu ochrániť obrovskú stavbu pred ďalším poškodzovaním. Dvojročný projekt, ktorý zahŕňa použitie laseru a lokalizačných systémov, je považovaný za najrozsiahlejšiu štúdiu, akú kedy na Veľkom čínskom múre urobili.

Odpovede

  1. Sa teda cudujem ze sa nigdo

    Sa teda cudujem ze sa nigdo neozval lebo mam porcelan rad a aj ho zbieram. zvlast cunsky. neviem kto sai ale pomozem ti. neviem co to je ale podla znacky to vyrobily vdruhej pol. min. storocia. znacka je pisana v modernom style zlava do prava – 中国制造  Zhongguo Zhi Zao