Vydražia porno údajne s Marilyn Monroe v hlavnej úlohe

Marilyn Monroe, 1955 (marilynmonroes.blogspot.com)

V argentínskej metropole Buenos Aires začiatkom augusta vydražia jednu z dvoch známych kópií krátkeho porna, v ktorom vraj účinkovala vtedy ešte neznáma Marilyn Monroe. Vyvolávacia cena je pol milióna amerických dolárov (v prepočte viac ako 352-tisíc eur). Promotér aukcie Mikal Barsa očakáva, že sa snímka nakrútená v roku 1946 alebo 1947 predá minimálne za dvojnásobok tejto sumy. Čiernobiely šesťminútový film vlastnil španielsky zberateľ, ktorý nedávno zomrel. Ďalšia kópia sa objavila v roku 1997 a za 1,2 milióna dolárov si ju kúpil nemenovaný zberateľ.

Už v minulosti sa objavili pochybnosti, či ženou, ktorá vo filme masturbuje a má pohlavný styk s neznámym mužom, je skutočne Monroe. Barsa však tvrdí, že má k dispozícii záznamy z vyšetrovania FBI. Okrem toho šperky, ktoré má žena vo filme na sebe, sa zhodujú s tými, čo mala hviezda na viacerých fotografiách a snímkach z tej doby. Podľa Barsu obe spomínané kópie pred desiatkami rokov priniesol istý americký úradník do Francúzska. Dvaja španielski zberatelia ich spolu s ďalšími kúpili v parížskom starožitníctve netušiac, že v nich účinkuje jeden z najväčších sexsymbolov minulého storočia.

Informácie zverejnila webová stránka hollywoodreporter.com.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vydražia Warholov portrét Michaela Jacksona

V New Yorku vydražia portrét zosnulého Michaela Jacksona, ktorý v roku 1984 namaľoval Andy Warhol. Ešte predtým ho však vystavia v londýnskom British Music Experience v O2 Arene, kde mal Jackson v júli odštartovať sériu 50 comebackových koncertov. “Tento portrét Andyho Warhola spája nesporného Kráľa Pop Artu s nesporným Kráľom Popu,” uviedla v mene predávajúceho Janet Lehr. Ako dodala, portrét vznikol “na vrchole ich kariér a je oslavou dvoch úžasných talentov v dejinách globálnej kultúry”.

Tradičný čínsky hudobný nástroj vyrobený v roku 1120 vydražili

V Pekingu v nedeľu 5. decembra 2010 vydražili za rekordných 136 miliónov jüanov (v prepočte približne 15,4 milióna eur) tradičný čínsky strunový hudobný nástroj kučchin vyrobený v roku 1120 pre cisára Chuej-cunga. Vyvolávacia cena dreveného sedemstrunového nástroja podobného citare vykladaného zlatom, striebrom, perlami a jelením parožím bola 16 miliónov jüanov (v prepočte približne 1,8 milióna eur). Hodnotu nástroja zvýšila aj vyrytá pečať cisára Čchien-lunga z roku 1742. Meno nového majiteľa starožitného kučchinu odmietli predstavitelia aukčného domu Poly International Auction prezradiť.