V týždni Trnavského kraja vstup do múzeí a galérií zdarma

V Týždni Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý potrvá od 21. do 27. septembra je pre verejnosť pripravených viacero podujatí. „Počas týchto dní bude bezplatný vstup na všetky expozície a výstavy galérií a múzeí v kraji.

V knižniciach zase bude udelená amnestia na čitateľské upomienky,“ informovala Eva Pristašová z oddelenia komunikácie s verejnosťou Úradu Trnavského samosprávneho kraja. Trnavské Divadlo Jána Palárika sprístupní návštevníkom kostýmové skúšky a priblíži im zákulisie divadla. Divadelné predstavenie hry 800 míľ po Amazonke bude navyše prístupné len za symbolické euro. V záhrade Krajskej knižnice Juraja Fándlyho sa zase uskutoční beseda s bývalými redaktormi časopisu Roháč.


Do Týždňa Trnavského samosprávneho kraja sa zapoja aj zariadenia sociálnych služieb. Domov sociálnych služieb Šoporňa – Štrkovec pripravuje v tomto týždni Štrkoveckú barónku – 6. ročník prehliadky tradičnej umeleckej tvorivosti klientov zariadení sociálnych služieb. Už po druhýkrát kraj usporiada Župnú paralympiádu. Prezentovať sa budú aj stredné školy a nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. “Každá stredná škola bude mať počas tohto týždňa deň otvorených dverí. Nemocnice v Skalici, Dunajskej Strede a Galante po celý týždeň organizujú darovanie krvi,“ uviedla Pristašová.


Bližšie informácie o podujatiach získajú záujemcovia na internetových stránkach jednotlivých inštitúcií Trnavského samosprávneho kraja.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Novou riaditeľkou Západoslovenského múzea D. Čambálová

16. septembra 2004 (SITA) – Novou riaditeľkou Západoslovenského múzea v Trnave by sa od 1. októbra mala stať Daniela Čambálová. Jej vymenovaním na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TSK) poslanci poverili predsedu TSK Petra Tomečka. Čambálová, ktorá doteraz pracovala na úrade samosprávneho kraja, vyhrala výberové konanie. Agentúru SITA informoval hovorca TTSK Ivan Krajčovič.