V sobotu obec Ludrovú obsadia Templári

Obrázok k článku

Historické podujatie plné šermu, stredovekého života a dobovej atmosféry čaká v sobotu na návštevníkov Ludrovej v okrese Ružomberok. Slovenské rytierske dni ponúknu od 13:00 pri miestom gotickom kostole program pre celé rodiny. Venovaný bude rôznym častiam stredoveku a stredovekému životu.

 

Pripravené budú tradičné ochutnávky dobových jedál, historické trhy i remeselníci, ktorí ponúknu pohľad do dielne výrobcov starých zbraní, brnenia a mečov, ukážky výroby cínových vojačikov a tiež drevených hračiek, informovala médiá hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Lenka Záteková.

 

V Ludrovej sa predstaví skupina historického šermu BROŇ a svoje umenie predvedú sokoliari aj zo skupiny BIATEC. Pre odvážnejších návštevníkov bude pripravená vychádzka na koňoch. Malých aj veľkých rytierov potešia tradičné akadémie, pri ktorých si môžu vyskúšať svoje rytierske schopnosti. Pre zberateľov pečiatok do pasov slovenského rytiera bude čakať kniha – Templári legendy cti a slávy, ktorú si vyslúžili svojou vytrvalosťou v navštevovaní templárskych podujatí v Žilinskom kraji.

 

Podujatie zorganizoval Žilinský samosprávny kraj v spolupráci s Liptovským múzeom v Ružomberku a združením Žilinský kraj Templárov.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Rytierske hry 2003 – Hrad Červený Kameň

Dovoľujeme si Vás pozvať na Hrad Červený Kameň, kde sa počas tohto víkendu budú konať Rytierske hry, spojené s ukážkami bojového umenia a historického šermu.
/Vstupné dospelí – 90,-Sk, deti – 60 Sk/
Návšetvníkov čaká bohatý program, okrem iného si môžete prezrieť nádherné expozície hradného paláca, unikátne priestory podzemia v sprievode našich lektorov.