V Považskej galérii umenia snívanie o zemi a vesmíre

Výstavu Sny o zemi a vesmíre fotografa Miroslava Chebena pripravila vo svojich výstavných priestoroch Považská galéria umenia (PGU) v Žiline. Ide o symbiózu cyklov fotografickej tvorby autora: Sny o kvetoch, Sny o stromoch, Sny o mestách a Sny o vesmíre, ktoré patria medzi jeho najobľúbenejšie.
Miroslav Cheben, ktorý žije a tvorí v Ružomberku, patrí aj napriek svojmu ťažkému zdravotnému postihnutiu medzi veľmi aktívnych a produktívnych fotografov. V ruke síce neudrží fotoaparát, ale vytvára množstvo nových fotografií z negatívov a diapozitívov vo svojom archíve na počítači pomocou rôznych digitálnych efektov. V tomto roku vystavoval na viacerých výstavách na Slovensku. Od 16. do 19. októbra by mal vystavovať fotografie s vesmírnou tematikou v Piešťanoch v rámci ASTROFILM-u. Vyvrcholením fotografickej činnosti autora v tomto roku bude výstava v Liptovskom múzeu v Ružomberku, na ktorej predstaví približne 250 fotografií, ktoré budú prierezom jeho 35-ročnej tvorby. Vernisáž výstavy Sny o zemi a vesmíre sa uskutoční 4. septembra o 17:00 hodine v malej výstavnej sieni žilinskej PGU. Výstava potrvá do 12.októbra.
Agentúru SITA informovala Považská galéria umenia v Žiline.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Výstava – akad. soch. M. Mäkký

Považská galéria umenia Vás pozýva na vernisáž výstavy tvorby predčasne zosnulého akad. sochára Milana Mäkkého. Výstava návštevníkom predstaví staršiu tvorbu autora v grafickom dizajne a súčasne jeho práce, ktoré vznikli v poslednom období.

Považská galéria umenia

Považská galéria umenia ( PGU ) vznikla v roku 1976 osamostatnením sa od Považského múzea. Sídli v objekte na Štefánikovej ul. č. 2 v Žiline. Od júna roku 1999 svoju činnosť Považská galéria umenia vykonáva pod vedením riaditeľa Mgr. Milana Mazúra.

Obnova.sk Foto

Peter Mika – výstava skla

Považská galéria umenia a Emócia gallery Vás pozývajú na výstavu tvorby mladého výtvarníka Petra Mika, ktorej vernisáž v kurátorskej koncepcii Miry Putišovej sa uskutoční vo štvrtok 20. novembra 2003 o 17.00 h. v malej výstavnej sieni PGU. Peter Miko je absolventom VŠVU v Bratislave, ateliéru skla doc. J. Gavulu.

Viktor Frešo v Žiline.

Mladý výtvarník Viktor Frešo (1974) je jeden z dvojice umeleckej skupiny Egoart, vzniknutej v roku 1999. Hlavným cieľom výtvarného združenia, ale súčasne aj jej členov nezávisle na sebe, je snaha o čo najväčšiu sebapopularizáciu.

Výtvarná Žilina

V Považskej galérii umenia vo výstavných priestoroch na prvom poschodí bude dňa
8. júla od 9,00 hod. sprístupnená výstava pod názvom Výtvarná Žilina 2003, ktorá bude zameraná na prezentáciu diel od 21 výtvarníkov žijúcich v Žiline alebo pochádzajúcich zo žilinského regiónu, ktoré galéria získala do svojho vlastníctva v rokoch 1990 – 2003.