V Múzeu liptovskej dediny v Pribyline pripravili program o pastierstve

Obrázok k článku

Druhá prázdninová nedeľa v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline bude patriť podujatiu Pastierske nôty. „Edukačný program je zameraný na pastierske hudobné nástroje, pastierske piesne, rozprávanie bačových príhod a ukážok prípravy pastierskych trhancov pri bačovskom kotlíku. O nástrojoch budú rozprávať výrobcovia ľudových nástrojov Martin Brxa a Florián Šavrtka,“ povedala pre agentúru SITA Martina Vilčeková z Liptovského múzea v Ružomberku, ktoré má v správe aj Múzeum liptovskej dediny v Pribyline. Hru na pastierske hudobné nástroje si môžu návštevníci múzea aj vyskúšať. Podujatie sa začína v nedeľu 10. júla o 11:00.

 

 

V programe Pod hviezdami prežijú návštevníci skanzenu od 17:00 aj podvečer s orchestrom Zlaté husle a sólistami umeleckého súboru Lúčnica.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Dobové hasičské techniky a postupy

V Múzeu liptovskej dediny v Pribyline (okr. Liptovský Mikuláš) sa 11. júla 2010 uskutoční Nedeľa rodákov zo zátopovej oblasti Liptovskej Mary spojená s ukážkami likvidácie požiarov v minulosti a dobovej hasičskej techniky. „Aby podujatie nebolo len prezentáciou jednej obce, pripravili sme pre návštevníkov spestrenie v podobe súťaže O richtársku palicu. Obce reprezentujú družstvá, v ktorých súťažia aj starostovia. Zameraná je na zručnosť a pohotovosť v rôznych disciplínach,“ objasnila riaditeľka múzea Iveta Zuskinová.

TIPY na víkend 02-06-2001

KOŠICE

Objekt varne soli František, bezkonkurenčnú technickú pamiatku na Slovensku i v Európe, postavenú v roku 1800, otvorili po niekoľkoročnej rekonštrukcii pre verejnosť v Slovenskom technickom múzeu (STM) v Košiciach.