V budúcom roku plánuje Slovenská pošta vydať 20 známok

Bude medzi nimi aj Valentínska známka, Veľkonočný baránok alebo Vianočná známka – Traja králi
BRATISLAVA 29. augusta (SITA) – V budúcom roku plánuje Slovenská pošta vydať dvadsať známok, informovala agentúru SITA vedúca odboru komunikácie Bela Lisáková. K známkam vychádzajúcim pri príležitosti tradičných sviatkov budú patriť Valentínska známka, Veľkonočný baránok, Vianočná známka – Traja králi a známka vydaná ku dňu poštovej známky. Na február a marec sú plánované známky Bratislavský mier, Banská Bystrica – 750. výročie udelenia mestských práv a Zdenka Schelingová. “Tematických zberateľov určite potešia známky Cyklistika alebo Kone,” uviedla Lisáková. V apríli vyjdú známky z radu Európa s námetom Gastronómia a výplatná známka Rodina. V máji to bude známka k Svetovému roku fyziky venovaná odkazu slovenských fyzikov Dionýza Ilkoviča a Filipa Lenarda. Ako informovala Lisáková, ani v budúcom roku nezabudne Slovenská pošta na najmenších filatelistov, pre ktorých pripravila tradičnú detskú známku a známku Bienále ilustrácií Bratislava. V rade Technické pamiatky vyjdú známky venované vysokohorským železniciam v Čiernom Balogu a Vychylovke.
Náročnejším zberateľom venuje pošta známky z radu Umenie, ktoré vytlačia, podobne ako Technické pamiatky, klasickou technikou oceľorytiny. Umelecké známky venované barokovému a súčasnému umeniu vyjdú v októbri.

(SITA, pu;ra), 0247

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

V stredu vydá SP dve nové známky z radu Technické pamiatky

BRATISLAVA 29. júna (SITA) – Nové poštové známky z radu Technické pamiatky s vyobrazením Špaňodolinského banského vodovodu a Tatranského omnibusu vydá v stredu Slovenská pošta (SP), š.p.
Známku Špaňodolinský banský vodovod, ktorej autorom je akademický maliar Peter Augustovič, si na každej pošte na Slovensku budú môcť ľudia kúpiť za 24 korún. Známku s motívom Tatranského omnibusu navrhol akademický maliar Peter Augustovič, jej hodnota bude 14 korún. K známkam vydá SP aj obálky prvého vydania s ich štylizovaným vyobrazením.

Rozprávková známka s ilustráciou Albína Brunovského

Slovenská pošta vydáva poštovú známku s ilustráciou “Meluzína Jozefína” od Albína Brunovského z Modrej knihy rozprávok. Známka, ktorej motív vybral Daniel Brunovský, syn jedného z našich najvýznamnejších ilustrátorov, zobrazuje Bratislavský hrad obklopený štyrmi rozprávkovými bytosťami. Slávnostná inaugurácia známky sa uskutočnila 28. mája 2010 pri príležitosti otvorenia výstavy “Albín Brunovský v zrkadle času” v galérii aktualít GMB v Pálffyho paláci v Bratislave.