V archíve objavili dve sonáty od Vivaldiho

V archíve objavili dve sonáty od husľového virtuóza Antonia Vivaldiho. V 180-stranovej zbierke rukopisov starej takmer 300 rokov ich našli po tom, čo portfólio daroval v roku 2008 podnikateľ Gerald Coke londýnskemu Foundling Museum. Vivaldiho tvorbu rozpoznal expert Michael Talbot, hosťujúci profesor hudby na Liverpool Hope University. “Na základe relatívne jednoduchých technických požiadaviek sa zdá, že tieto dve sonáty napísal Vivaldi pre amatérov,” uviedol. Jedno z objavených hudobných diel, ktoré barokový hudobný skladateľ zložil pravdepodobne pre amatérov, odprezentujú v Liverpool Hope University v nedeľu.

Talian, ktorý skomponoval aj slávne dielo Štyri ročné obdobia, napísal počas života približne 50 opier, viac ako 500 inštrumentálnych koncertov pre rôzne nástroje a približne 90 sonát.


Informáciu zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Objavili najstaršie obydlie vo Veľkej Británii

Britskí archeológovia z University of York a University of Manchester objavili pozostatky najstaršieho obydlia na území Veľkej Británie. Kruhová štruktúra nachádzajúca sa na nálezisku Star Carr neďaleko mesta Scarborough vznikla podľa odborníkov približne v roku 8500 p.n.l. To je o 500 rokov skôr než doteraz najstaršie obydlie objavené v mestečku Howick.