Trnavčanov čaká piknik v botanickej záhrade

Obrázok k článku

Trnavčania môžu nedeľné popoludnie stráviť na mestskom pikniku v atraktívnom prostredí bývalej botanickej záhrady na Prednádraží. K pohodovej atmosfére prispejú brazílske bossanovy, jazzové a swingové piesne od speváka a multiinštrumentalistu Petra Adamova a predstaví sa aj skupina speváka Graema Marka Donaldsona v špeciálnom unplugged podaní. Pre deti je pripravená rozprávka od divadla Agapé. Ľudia si môžu priniesť deky, spoločenské hry a vlastné občerstvenie, komu sa nechce chystať, môže si piknikové jedlá na mieste kúpiť.

 

Botanická záhrada so stovkami drevín bola pôvodne špecializovaným pracoviskom Pedagogickej fakulty UK, po jej odsťahovaní do Bratislavy záhrada od roku 1986 len chátrala. Obnovili ju a pre verejnosť sprístupnili až strojári z Materiálovotechnologickej fakulty STU, ktorí na jej revitalizácii odpracovali tisícky hodín. V záhrade sú vysadené sekvojovce mamutie, cédrovce himalájske, kryptomérie japonské a ďalšie zaujímavé dreviny, oficiálny štatút botanickej záhrady však už nemá.

 

Mestské pikniky majú v Trnave už trojročnú históriu, miesta ich konania sa striedajú. Okrem bývalej botanickej záhrady Trnavčania už piknikovali napríklad v Ružovom parku či v parku pri Kalvárii. Tam v máji tohto roku prišiel na piknik rekordný počet.

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články