TRNAVA: Radnica ponúkne na predaj ďalšie budovy v centre mesta

Obrázok k článku

Trnava ponúkne vo verejnej obchodnej súťaži na predaj ďalšie dve nehnuteľnosti v centre mesta. Za dom na Trojičnom námestí chce najmenej 359-tisíc eur, za dom na Športovej ulici 178 tisíc eur, ceny vychádzajú zo znaleckého posudku. Ak by prišla viac ako jedna ponuka, o novom majiteľovi by rozhodla elektronická aukcia. Trnava si predajom historického dedičstva pomáha napĺňať rozpočet už celé roky. V tomto roku plánuje získať predajom majetku najmenej 700-tisíc eur.

 

Dom na Trojičnom námestí pochádza z prvej polovice 19. storočia, dom na Športovej ulici bol postavený začiatkom minulého storočia. Keďže radnica sa o ich udržiavanie v minulosti veľmi nestarala, obe nehnuteľnosti si vyžadujú zásadné rekonštrukcie.

 

V závere minulého roku ponúkla Trnava na predaj dva historické domy v centre mesta, predať sa podarilo len dom na Hviezdoslavovej ulici za cenu 230-tisíc eur. O ďalšiu nehnuteľnosť na Halenárskej ulici s počiatočnou cenou 601-tisíc eur záujem nebol.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Mesto Trnava predáva národnú kultúrnu pamiatku

Meštiacky dom na Hviezdoslavovej ulici č. 6 v Trnave ponúka jeho majiteľ mesto Trnava na predaj v obchodnej verejnej súťaži. Budova je národnou kultúrnou pamiatkou, je však schátraná a potrebuje obnovu. „Ide o stredoveký objekt, renesančne prestavaný, pričom posledná úprava tu bola robená v roku 1900. Budova je v súčasnosti prázdna a jej stav si vyžaduje komplexnú obnovu v súlade s kritériami stanovenými pamiatkarmi,“ uviedol pre agentúru SITA Milan Kazimír z Krajského pamiatkového úradu v Trnave.