Trenčín: Opáskovali budovu mestského úradu, padá z nej ťažký sneh

Bohatá snehová nádielka posledných dní a teploty nad bodom mrazu spôsobili, že sa zo striech zosúva ťažký mokrý sneh. Problémom sa nevyhol ani Mestský úrad v Trenčíne. Preto mesto na Mierovom námestí pri Mestskej veži zamedzilo prístup na chodník a opáskovalo celý úrad, pričom počas úradných hodín je vytvorený prístup do budovy. “Majitelia budov sú povinní zabezpečiť ich tak, aby sneh nikoho neohrozoval, tak, ako to spravilo aj mesto Trenčín,” uviedol hovorca mesta Tibor Hlobeň. Mestský úrad má šikmú strechu a podľa Hlobeňa je momentálne nemožné, aby sa tam niekto dostal a sneh odpratal. S rovnakým problémom zápasili majitelia viacerých budov v centre mesta aj vlani vo februári. Najímali si súkromnú firmu, ktorej zamestnanci sneh pomocou vysokozdvižnej plošiny zo strechy odpratali. Za službu si firma pýtala niekoľko sto korún podľa veľkosti strechy.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

V máji do nového

Výstavba Domu štátnej správy v Novom Meste nad Váhom finišuje. Ak všetko pôjde podľa plánu, už tento rok v máji by sa mal okresný úrad spolu s prokuratúrou a daňovým úradom sťahovať do nových priestorov neďaleko centra mesta. Sústredenie úradov do jednej budovy privítajú najmä občania, ktorí musia pri vybavovaní rôznych dokladov pochodiť celé mesto…

Do chrámu už nebude zatekať

SPIŠSKÁ KAPITULA – Do katedrálneho Chrámu sv. Martina v Spišskej Kapitule už roky zateká. Strechu opravujú už od roku 2004 a teraz sa končí rekonštrukcia jej severnej strany. Do leta treba položiť ešte niekoľko metrov nových šindľov.

Trenčín: Vyhliadkový múr ohrozuje voda

TRENČÍN – Múr na nádvorí farského kostola nad Trenčínom ohrozuje vlhkosť, mesto musí preto celý areál odvodniť. Múru zo 14. storočia hrozí podľa primátora Trenčína Branislava Cellera podobná situácia, aká v roku 2003 postihla narušenú hradbu západného opevnenia Trenčianskeho hradu.