Tradičný košický mestský festival Leto v parku je opäť tu

Obrázok k článku

Tradičný košický mestský festival Leto v parku sa začne už na budúci týždeň, v piatok 24. júla v Kasárňach/Kulturparku. Odštartuje ho balkánska kapela Dubioza z Bosny spolu s domácou skupinou Puding pani Elvisovej, ktorá vznikla pred 20-timi rokmi práve v Košiciach. Puding pani Elvisovej oslávi výročie predstavením najnovšieho CD Tektonická platňa. Podujatie potrvá do 28. augusta.


Podľa koordinátora festivalu Daniela Franka nabral tento žánrovo pestrý festival už celomestský rozmer, ale pre atmosféru a priestorové možnosti sa prevažne koncentruje do parkového areálu bývalých kasární. V prípade nepriaznivého počasia sa môžu niektoré aktivity presunúť do interiérov. Festival využije aj Kunsthalle/Halu umenia, kde sa 28. augusta uskutoční záverečný koncert Milana Lasicu s orchestrom Bratislava Hot Serenaders.

Dramaturgom sa podarilo dohodnúť vystúpenie jednej z najpopulárnejších francúzskych speváčok – ZAZ. Jej hudbu, vychádzajúcu zo zmesi jazzu a soulu, blues i šansónu, si budú môcť festivaloví návštevníci vypočuť na koncerte v otvorenom priestore v nedeľu, 9. augusta. To, že o jej vystúpenie je záujem, svedčí už vyše 1 200 predaných vstupeniek. Aj preto koncert organizátori presunuli z parku na Biele námestie pred Kulturparkom. Aj v prípade dažďa sa koncert uskutoční vonku.

 

Ako uviedol Franko, okrem spomínaných najvýraznejších headlinerov, návštevníkov môžu 21. augusta potešiť aj menšie koncerty mladých kapiel ako Fresh Out of The Bus, Frequency či Martina Javor. Z oblasti vážnej hudby bude 15. augusta klavírny koncert Jordany Palovičovej a 1. augusta džezové vystúpenie Lucie Lužinskej.

Na festivale nebudú chýbať divadelné vystúpenia. Improvizujúce Tri tvorivé tvory z Bratislavy si v Košiciach už našli svojich fanúšikov, ktorí sa na nich môžu tešiť 2. augusta. Z hlavného mesta dorazí 16. augusta Ateliér Babylon s rodinnou autorskou komédiou Kam chodí Oscar Wilde na večeru a rožňavské divadlo Actores ponúkne 23. augusta pre deti hru Pipi Dlhá Pančucha a večer dospelým špionážnu krimikomédiu na motívy slávneho filmu Alfréda Hitchcocka 39 stupňov.

 

„Okrem koncertov sme pripravili aj rôznorodé aktivity od kvízov, cez filmy, až po detské programy a rozprávky,“ informoval Franko. Čoraz obľúbenejšie sú detské Summer Kidlaby, ktoré nielen v Kasárňach/Kulturparku, ale aj na sídliskách vo výmenníkoch SPOTs ponúknu rôznorodé aktivity.

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.