Spišský hrad je v National Geographic Traveller

Obrázok k článku

Spišský hrad je vo výbere jedenástich hradov National Geographic Traveller, kde sa návštevník bude cítiť ako príslušník kráľovského rodu. Ako agentúru SITA informovala výkonná riaditeľka Košice región turizmus Lenka Vargová Jurková, do výberu bol zaradený právom. National Geographic Traveller publikoval galériu, do ktorej zaradil aj Spišský hrad na svojom Tweeteri @NatGeoTravel dostupnom na odkaze on.natgeo.com/1qodzuG.

 

„Spišský hrad je najnavštevovanejšou pamiatkou v košickom regióne. Ak ste na Spišskom hrade ešte neboli, naplánujte si výlet napríklad na 8. mája, keď sa tu oficiálne otvára letná turistická sezóna,” uviedla Jurková. Doložila, že plánovanie dovolenky v košickom regióne záujemcom určite uľahčí aj nová destinačná mobilná aplikácia Košice región turizmus, dostupná na Google Play alebo v App Store.

 

Spišský hrad patrí k dominantám turistickej destinácie Košice región. Vypína sa nad obcou Spišské Podhradie a svojou rozľahlosťou patrí do prvej desiatky najväčších hradov na svete. V roku 1993 bol zapísaný do zoznamu Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články