Spišský hrad je na Veľkú noc otvorený

Obrázok k článku

Spišský hrad dnes po štyroch mesiacoch opäť otvorili. Verejnosti bude spolu s múzejnou expozíciou prístupný počas veľkonočných sviatkov, v plnej prevádzke však bude od 1. apríla. V nasledujúcich dňoch tak bude otvorený v čase od 10:00 do 19:00, a to do 29. marca. Posledný vstup je možný o 18:00. Agentúru SITA informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo SNM – Spišského múzea v Levoči.

 

Hrad, ktorý je od roku 1993 zapísaný v Zozname svetového dedičstva UNESCO, prešiel počas zimy menšou rekonštrukciou. Počas minuloročnej sezóny ho navštívilo približne 165-tisíc návštevníkoch. Novinkou bola vtedy expozícia nálezu z Temnej jaskyne, ktorá sa nachádza priamo pod hradom. Tá ponúkla kostrové pozostatky i mince z 1. a 2. storočia, návštevníci si ich mohli pozrieť počas mája. Nechýbali ani tradičné detské podujatia Hradohranie či Leto na hrade, kultúrny festival, ktorý každý víkend ponúkol rôzne podujatia. Po druhýkrát boli súčasťou programu sezóny aj Divadelné piatky.

 

Expozície Spišského múzea v Levoči ako je historická radnica a Dom Majstra Pavla budú počas sviatkov tiež otvorené, výnimkou je piatok 25. marca. V ostatných dňoch, 26. až 28. marca budú expozície verejnosti prístupne v čase od 13:00 do 17:00.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Pobočky SNM otvoria aj cez Veľkú noc

Špecializované múzea Slovenského národného múzea budú mať počas Veľkonočných sviatkov upravené otváracie hodiny. Počas všetkých štyroch voľných dní od 2. do 5. apríla bude pre návštevníkov otvorené Spišské múzeum v Levoči a Spišský hrad, Zámok Bojnice a hrad Červený Kameň. Na Veľký piatok 2. apríla bude otvorený hrad Červený Kameň a Spišský hrad od 9:00 do 16:00, Zámok Bojnice od 10:00 do 15:00, Spišské múzeum v Levoči – Mestská radnica, Dom majstra Pavla a expozícia Výtvarná kultúra na Spiši v čase od 9:00 do 17:00.