SNM-MT: Človek a príroda

V nedeľu, 4. septembra 2005 sa v Múzeu slovenskej dediny Jahodnícke háje,
v národopisnej expozícii v prírode Slovenského národného múzea v Martine uskutoční prvýkrát podujatie „Človek a príroda“.Za týmto názvom sa skrýva mnoho aktivít, ktoré pripravili pracovníci SNM – Múzea Andreja Kmeťa v spolupráci so Správou Národného parku Veľká Fatra Vrútky, Botanickou záhradou UK Bratislava – pracovisko Blatnica, ZO SZOPK Martin, Klubom ochrancov prírodyVeľká Fatra a bicyklovou skupinou JUS.

V programe návštevníkom ponúkneme širokú škálu aktivít, ktoré súvisia s poznávaním i ochranou prírody – využitie liečivých rastlín v ľudovom liečiteľstve a poradňa zberu liečivých rastlín, ukážky preparácie hmyzu, spoznávanie hornín, minerálov a skamenelín, ukážky výcviku psov – športová kynológia, „bird watching“ – pozorovanie vtákov v teréne.

Pre hubárov je pripravená hubárska poradňa, fungovať bude aj poradňa pre boj so škodcami v domácnosti, či predaj preparovaného hmyzu a minerálov a skamenelín.

Pre detských návštevníkov je pripravený náučný program „Deň bociana“
zo života bociana bieleho, v „Lige lesnej múdrosti“ si vyskúšajú použitie kresadla a iné aktivity. Svoju šikovnosť si môžete vyskúšať v Horoškole pri lezení na umelej stene a lanových prekážkach.

V priebehu programu tu prebehne prezentácia projektu a jeho výstupov
„Zelené miesta Martina a Vrútok“ spojená s verejnou diskusiou.

Ďurdíková Jaroslava

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Veľká noc na dedine

V nedeľu, 20. marca 2005 sa v Múzeu slovenskej dediny Jahodnícke háje, v národopisnej expozícii v prírode Slovenského národného múzea v Martine uskutoční podujatie „Veľká noc na dedine“.

Vianoce na dedine 2007

V nedeľu 9. decembra 2007 sa v Múzeu slovenskej dediny, v národopisnej expozícii v prírode Slovenského národného múzea v Martine uskutoční posledné tohoročné programové podujatie Národopisného roka „Vianoce na dedine“.

SNM-EM: Vianoce na dedine

7. decembra 2003 sa bude v Slovenskom národnom múzeu – Múzeu slovenskej dediny konať akcia: Vianoce na dedine – ukážky predvianočných a vianočných zvykov a obchôdzok, ukážky výroby tradičných vianočných ozdôb, pečenia oblátok, zdobenia medovníkov.