Slovenska spolocnost priatelov Francuzska

Slov. spolocnost priatelov Francuzska (SPF) je obc. zdruzenie, ktore sa od r. 1991 profiluje najma v oblasti vymeny mladych medzi SR a Fr. Kazdy rok dokazeme umiestnit v prac. taboroch mladych vo Fr. cca 80 slov. studentov, vzdy ide o prace, tykajuce sa kult. dedicstva, rekonstrukcie zamkov, hradov, kostolov, fontan a pod., casto v malych dedinkach.

Takisto kazdy rok organizujeme podobny tabor pre 12-15 studentov na Slov., v spolupraci s asociaciou REMPART, ktora nasu ponuku publikuje vo svojom bulletine, tymto kanalom ziskavame franc. zaujemcov. Tabory boli uz v Hradovej pri Kosiciach, skanzen Pribylina, posledne tri roky archeolog. prace na Devine. Tam uz dalej pokracovat nechcem, spolupraca s arch. teamom nie je dobra.
Preto hladam: lokalitu, kde by cca 15 studentov (cca 10 franc.+Slovaci) mohlo 2-3 tyzdne pracovat na obnove, zachrannych pracach a pod. Podmienkou je aby slo o konkretnu pracu, kde vidiet zmysel a vysledky, ktora motivuje ludi. Musi byt k dispozicii odborny technicky team, ktory zadava a kontroluje pracu, musi byt dostatok nastrojov a materialu.
Nemame nijake financne poziadavky, maximalne poskytnutie nejakeho ubytovania, jednoducheho, ale mali by byt k dispozicii sprchy a WC, hygienicky prijatelne.
Bude tam aj nas veduci- animator, ktory sa postara o volny cas, sport, vylety a pod., isteze na zaklade odporucani, ktore nam event. date. Idealny datum august 2003.

Povedal som zakladne udaje, som k dispozicii ak chcete dalsie info, zareagujte prosim co najskor. Dakujem, L.Kubis
Kontakt : kubis@slovakradio.sk

zdroj: M. Chalupova – NTS

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

$$$ Škola $$$

Pre študentov prichádzajú nepekné časy. Od septembra budúceho roka budeme za štúdium platiť. Štát nemá peniaze, tie však chýbajú aj vo vreckách študentov a ich rodín. Väčšina študentov pochádza z chudobnejších rodín. Študovať sa dá aj na pôžičku, lenže: Čo potom? Každý mladý človek by sa rád po skončení školy osamostatnil. Prvý problem, ktorý však musí riešiť: Či vôbec prácu nájde?