Shakespeare na Starom zámku v Banskej Štiavnici

Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici pripravilo aj v tomto roku nočné divadelné prehliadky Starého zámku. V treťom ročníku po témach starých povestí o Banskej Štiavnici (2003) a paródií na strašidelné príbehy (2004) prišla na rad téma na prvý pohľad dramatická – Shakespeare. Ako je však na podobných podujatiach zvykom, predstavenia budú prešpikované čiernym humorom a zábavou.zámok ožije ShakespearomNávštevníci sa okrem Macbetha a Hamleta stretnú aj so známym príbehom Rómea a Júlie, samozrejme – v doteraz neznámom prevedení. Štiavnických ochotníkom budú počas šiestich večerov asistovať šermiari zo skupiny historického šermu Bojník z Bojníc.

Minuloročné nočné prehliadky Starého zámku navštívilo viac ako 1 500 návštevníkov. Organizátori si pred podujatím, ktoré finančne podporil aj Banskobystrický samosprávny kraj dávajú za cieľ dosiahnuť aspoň rovnakú návštevnosť a zároveň ešte viac pobaviť diváka. O tom, či sa im to podarí sa môžete presvedčiť aj vy, keď navštívite Banskú Štiavnicu počas niektorého z nasledujúcich dní: 10., 16. a 23.7., 6. a 13.8. alebo počas Salamandrových dní (10.9.). Viac informácií na tel. číslach 045 694 94 72, 045 694 94 35.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

SBM – Noc na starom zámku

(9.7., 17.7., 24.7., 7.8., 14.8., 11.9.)
Po úspechu v minulom roku sa aj v tomto roku rozhodlo Slovenské banské múzeum pripraviť pre návštevníkov mesta, ale aj Štiavničanov zaujímavé nočné divadelné prehliadky s názvom Noc na Starom zámku. Aj v tomto roku sa predstaví celá plejáda štiavnických ochotníkov.. Chýbať nebudú ani členovia skupiny historického šermu Bojník z Bojníc.

Variácie na Shakespeara / Shakespeare

Pozývame Vás na tretí ročník atraktívnycj nočných prehliadok Starého zámku NOC NA STAROM ZÁMKUV BANSKEJ ŠTIAVNICI VARIÁCIE NA Shakespeara: BYŤ, ČI NEBYŤ?PIŤ, ČI NEPIŤ?
Termíny: 10. júla, 16. júla, 23. júla, 6. augusta, 13. augusta, 10. septembra
Vstupy: 20.30 hod., 21.00 hod., 21.30 hod., 22.00 hod., 22.30 hod., 23.00 hod. (maximálny počet účastníkov v jednom vstupe 40)

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.

Starý zámok ožije strašidelnými prehliadkami

Autor: Rastislav Marko
O kvalitách štiavnických hercov sa mohli naposledy presvedčiť Štiavničania a návštevníci mesta počas júnového Rozprávkového zámku. Aj keď toto podujatie bolo určené predovšetkým deťom, na svoje si prišli aj starší – herci totiž neraz do rozprávkových príbehov zakomponovali im vlastné humorné vložky, určené pre dospelých. Preto asi všetkých poteší, že sa so štiavnickými ochotníkmi budú môcť stretnúť aj počas leta, kedy začne písať svoju históriu už druhý ročník nočných divadelných prehliadok s názvom Noc na Starom zámku.