Pobočky SNM otvoria aj cez Veľkú noc

Špecializované múzea Slovenského národného múzea budú mať počas Veľkonočných sviatkov upravené otváracie hodiny. Počas všetkých štyroch voľných dní od 2. do 5. apríla bude pre návštevníkov otvorené Spišské múzeum v Levoči a Spišský hrad, Zámok Bojnice a hrad Červený Kameň. Na Veľký piatok 2. apríla bude otvorený hrad Červený Kameň a Spišský hrad od 9:00 do 16:00, Zámok Bojnice od 10:00 do 15:00, Spišské múzeum v Levoči – Mestská radnica, Dom majstra Pavla a expozícia Výtvarná kultúra na Spiši v čase od 9:00 do 17:00.

Ako ďalej agentúru SITA informovala Jana Huttanová zo Slovenského národného múzea, v sobotu 3. apríla a v nedeľu 4. apríla otvorí svoje brány Prírodovedné múzeum v Bratislave, Etnografické múzeum v Martine, Múzeum Andreja Kmeťa v Martine, Múzeum Betliar a hrad Krásna Hôrka, tiež Múzeum Červený Kameň, Múzeum Bojnice a Spišské múzeum v Levoči. Skanzen Múzeum ukrajinskej kultúry vo Svidníku bude otvorený len v sobotu. Múzeum slovenskej dediny v Martine a Múzeum bábkarských kultúr a hračiek Modrý Kameň zase len v nedeľu, tak ako aj Múzeum M.R. Štefánika v Košariskách (okres Myjava).


Na Veľkonočný pondelok budú môcť návštevníci zavítať na hrady, zámky a kaštiele Červený Kameň, Bojnice, Spišský hrad, Betliar, Krásna Hôrka, Modrý Kameň. Ďalej si môžu pozrieť Mauzóleum Andrášiovcov v Betliari, expozíciu Výtvarná kultúra na Spiši, Dom majstra Pavla a Mestskú radnicu v Levoči.


Podrobné informácie sú na http://www.snm.sk, kde bude umiestnená prehľadná tabuľka o všetkých expozíciách.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Slovenské národné múzeum

Slovenské národné múzeum je najväčšou múzejnou inštitúciou v Slovenskej republike. Pôsobí viac ako sto rokov. Má vo svojom zbierkovom fonde viac ako 3,5 mil. zbierkových predmetov zo všetkých vedných odborov. Spravuje aj niekoľko desiatok objektov, mnohé sú zapísané v Registri kultúrnych pamiatok Slovenskej republiky. Múzeum taktiež spravuje dve múzea ľudovej architektúry v prírode, päť hradov, ktoré patria k najnavštevovanejším na Slovensku. Spišský hrad je súčasťou pamiatkovej rezervácie na Spiši, zapísanej do Registra svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Celoslovenská sieť SNM pozýva na návštevu aj cez sviatky

Slovenské národné múzeum (SNM) počas sviatkov upraví vo svojich múzeách otváracie hodiny. Kým na Štedrý deň a v Prvý sviatok vianočný budú múzeá zatvorené, na Štefana pozýva na prehliadku hneď niekoľko múzeí. Zároveň je pre návštevníkov pripravených niekoľko podujatí, ktoré im spríjemnia sviatočné chvíle, agentúru SITA o tom informovala Markéta Plichtová z oddelenia marketingu a komunikácie SNM.