Po piatich rokoch otvoria farmaceutické múzeum

Expozície zrekonštruovaného farmaceutického múzea U červeného raka na Michalskej ulici v Bratislave bude môcť verejnosť po piatich rokoch opäť navštíviť od tejto soboty.

Farmaceutické múzeum má verejnosti predstaviť históriu a vývoj farmácie po 18. storočie prostredníctvom zbierkových predmetov.


Jeho priestory sú zariadené v empírovom slohu, doplnené barokovou a klasicistickou výzdobou a návštevníci tu nájdu dobové ručné váhy, nádoby na uchovávanie liečiv z rôznych materiálov a viaceré farmaceutické pomôcky.


Obnovenie objektu stálo 12 miliónov korún. Mesto začalo múzejnú časť budovy rekonštruovať v januári. V miestnosti sa opravovala poškodená dlažba, obnovoval strop a zaviedlo podlahové kúrenie.



Zdroj: sita, www.obnova.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vlastivedné múzeum v Galante oslavuje štyridsiatku

Vlastivedné múzeum v Galante v tomto roku oslavuje 40. výročie svojho vzniku. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ múzea Jozef Keppert, za celú dobu existencie sa im podarilo zhromaždiť viac ako 20-tisíc zbierkových predmetov, ktoré dokumentujú históriu a ľudovú kultúru okresu Galanta. Prevažná časť je súčasťou etnologickej zbierky, obsahuje napríklad ľudový odev či náradie, najmä z galantského regiónu. Ďalšie predmety sú zaradené do historickej, umeleckej a archeologickej zbierky. Mnohé zbierkové rarity však ešte len čakajú na reštaurovanie. Súčasťou osláv 40. výročia bude aj výstava, ktorú otvoria 10. novembra. Návštevníkom ponúkne výber toho najlepšieho zo zbierok múzea. “Verejnosť doteraz nemala možnosť vidieť napríklad predmety nájdené pri archeologickom výskume v Gáni,” uviedol Keppert.

Slovenské národné múzeum ponúka novú vstupenku

Návštevníci Slovenského národného múzea (SNM) v Bratislave môžu navštíviť na jednu vstupenku sedem múzeí, ktoré pod neho spadajú. Týka sa to Prírodovedného múzea, zrekonštruovanej budovy a expozície Múzea židovskej kultúry na Židovskej ulici, Múzea kultúry Chorvátov na Slovensku v Devínskej Novej Vsi a štyroch budov múzeí na Žižkovej ulici – teda Archeologického múzea, Múzea kultúry karpatských Nemcov, Múzea kultúry Maďarov na Slovensku a Výstavného pavilónu Podhradie.

Aténske múzeum bude počas LOH otvorené

ATÉNY 23. júna 2004 (SITA/AFP) – Grécke archeologické múzeum, jedna z najväčších turistických atrakcií v Aténach, do zahájenia olympijských hier v auguste sprístupní verejnosti väčšiu časť priestorov, ktoré sa počas uplynulých dvoch rokov podrobili renovácii, oznámil v stredu riaditeľ múzea Nikolaos Kaltsas.