Po 400 rokoch objavili chrám, v ktorom sa vydávala Pocahontas

Archeologický nález (dailymail.co.uk)

Americký archeológ William Kelso objavil miesto, na ktorom sa legendárna hrdinka indiánskeho pôvodu Pocahontas v roku 1614 vydala za anglického pestovateľa tabaku Johna Rolfea. Kelso tvrdí, že v Jamestowne v štáte Virginia odkryli pozostatky najstaršieho amerického protestantského chrámu, v ktorom sa ceremónia odohrala.

Vykopávky na mieste odhalili niekoľko veľkých dier po pilieroch a pozostatky štyroch hrobov. “Je to neskutočne vzrušujúce a významné, pretože Jamestown je zvyčajne zobrazovaný ako miesto, ktoré stvorili leniví džentlmeni, ktorí chceli rýchlo zbohatnúť a vrátiť sa späť do Anglicka,” uviedol Kelso. Jamestown, prvé stále sídlo Európanov v Severnej Amerike, bol založený v roku 1607 skupinou približne 100 mužov, ktorí sem prišli z Anglicka.

Dôkazom, ktorý presvedčil archeológa, že chrám na tomto mieste naozaj stál, boli diery po pilieroch, ktoré by boli dosť silné na to, aby podopreli ťažkú strechu kostola. Počet pohrebných miest sa tiež zhoduje so štyrmi vysoko postavenými členmi kolónie, ktorí by boli pochovaní vedľa kostola – rytier, dvaja kapitáni a reverend Robert Hunt, prvý klerik, ktorý do kolónie prišiel. Archeológovia plánujú v nasledujúcich mesiacoch vykopať objavené hroby a identifikovať telá pochovaných osôb.

Pocahontas sa stala nesmrteľnou vďaka animovanému filmu Walta Disneyho z roku 1995, ktorý sa zameral na jej stretnutie s anglickým džentlmenom Johnom Smithom. Pre uvoľnenie napätia medzi Britmi a Indiánmi na takmer desať rokov však bolo podstatnejšie jej stretnutie s Rolfeom. Pocahontas Angličania premenovali na Rebeccu, keď ju v nepriateľskom období zajali pre výkupné. Počas svojho zajatia konvertovala na kresťanskú vieru a zostala s Angličanmi. Indiánska princezná a Rolfe sa neskôr zobrali a mali spolu syna, ktorý sa volal Thomas Rolfe. Pár sa odsťahoval do Anglicka, kde Pocahontas zomrela vo veku 21 rokov.  

Informácie zverejnila webstránka www.dailymail.co.uk. 

Čítajte viac…

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Našli ženu a muža, ktorí asi žili v období trójskych vojen

Archeologický tím objavil v starovekom meste Trója telá ženy a muža, ktorí pravdepodobne zomreli v roku 1 200 pred naším letopočtom. Ak sa to potvrdí, dvojica žila v období, ktoré sa stalo legendárnym vďaka Homérovým opisom. Ako uviedol vedúci výkopových prác a profesor archeometrie na univerzite v Tübingene Ernst Pernicka, telá objavili v blízkosti obrannej línie mesta vybudovanej počas doby bronzovej.