Oravská galéria v Dolnom Kubíne: Cesta za rozprávkou

„Cesta za rozprávkou“ , tak nazvala Oravská galéria v Dolnom Kubíne II. ročník podujatia, ktoré pripravila k Medzinárodnému dňu detí. Program, pôvodne naplánovaný na dva dni, sa pre veľký záujem zo strany pedagógov a detí bolo potrebné predĺžiť na celý týždeň.Na galerijnom nádvorí mali deti prichystané papiere a pastelky a kreslili podľa vlastných predstáv a pocitov postavičky zo známej rozprávky o Červenej Čiapočke. To však nebolo všetko, nádvorie sa premenilo na divadelnú scénu. Tie odvážnejšie deti, ktoré sa tejto tvorivej dielne zúčastnili a chceli predviesť svoje dramatické nadanie ako herci vstúpili priamo do sveta rozprávky, ktorú ich spolužiaci kreslili.

Tým menej odvážnym pripravili darček v podobe krátkeho divadelného predstavenia študenti Súkromnej združenej strednej školy z Dolného Kubína. Nakoniec všetkým deťom rozdala Červená Čiapočka so svojho košíčka sladkosti, ktoré im venovala firma MP STAV z Dolného Kubína.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Oravská galéria v Dolnom Kubíne: Spoznávajme galériu

Oravská galéria v Dolnom Kubíne pripravila pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí a galérií od 17. do 20. mája 2005 týždeň „SPOZNÁVAME GALÉRIU“ spojený so superkvízom pre deti a mládež dolnokubínskych škôl, pre ktoré sú pripravené otázky, ktoré preveria ich vedomosti o Oravskej galérii a jej zbierkach, ktorá tento rok oslavuje 40. výročie svojho založenia.

Hrad ožije rozprávkami

Ľubovniansky hrad ožije rozprávkami. Ľubovnianske múzeum pripravilo pre žiakov základných škôl tradičné podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa detí – Vstúpte s nami do rozprávky.