Nová chránená dielňa na kníhviazačské práce v Nitre

NITRA/BRATISLAVA 31. januára (SITA) – Ľuďom v krízových situáciách odkázaným na sociálnu pomoc je určená nová chránená dielňa v Nitre. Chránená dielňa sv. Jozefa, ktorú 15. januára otvorila Diecézna charita v Nitre, je zameraná na kníhviazačské práce. V ponuke služieb sú zahrnuté opravy a reštaurovanie starých kníh, misálov, modliacich kníh a ďalších starých tlačí.
Ako pre internetový denník Changenet uviedol Informačný odbor Slovenskej katolíckej charity, dielňa poskytuje pracovné príležitosti ľuďom so zmenenou pracovnou schopnosťou a jej zámerom je vykonávať kvalitné služby pre občanov, inštitúcie a farnosti. Svoje odborné uplatnenie tu doteraz našli dve vyučené knihárky. Nitrianska Diecézna charita plánuje v najbližšom čase rozšírenie pracovných príležitostí v dielni pre ľudí so zdravotným postihnutím, čím zároveň poskytne verejnosti pestrejšiu paletu kníhviazačských prác. – (SITA, tm;vt), 0241

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Kníhviazačská dielňa pre telesne postihnutých

BRATISLAVA 4. februára 2002 (SITA) – Občanom so zmenenou pracovnou schopnosťou vyšla v ústrety Diecézna charita v Nitre novou chránenou dielňou, zameranou na kníhviazačské práce. Projekt pod názvom Chránená dielňa svätého Jozefa zavŕšili po viacmesačnom budovaní v januári a v budúcnosti ho plánujú rozšíriť aj na ľudí so zdravotným postihnutím. Ako ďalej informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, dielňa poskytuje okrem kníhviazačských prác opravy a reštaurovanie starých kníh, misálov a modlitebníkov.