Národná galéria pozýva na Letné kino na Zvolenskom zámku

Obrázok k článku

Nielen kvalitné výtvarné umenie, ale aj filmy ponúka všetkým svojim návštevníkom Slovenská národná galéria vo Zvolene. Slovenská národná galéria (SNG) v spolupráci s Asociáciou slovenských filmových klubov a Zvolenským filmovým klubom pripravila 3. ročník Letného kina SNG na nádvorí Zvolenského zámku od 2. do 16. augusta. Počas piatich premietaní budú môcť diváci vidieť kvalitné snímky klubovej produkcie domácej a zahraničnej filmovej scény. Prvé premietanie sa uskutoční už v nedeľu 2. augusta. Ako ďalej agentúru SITA informovala SNG, premietať sa bude vždy v nedeľu a v utorok o 20:00. Na programe sú ú tragikomické argentínsko – španielske Divoké historky, koprodukčný mysteriózny horor Larsa von Triera Antikrist, slovenský hororovo-akčný film Socialistický zombi mord, dánska psychologická sonda o krivom obvinení Hon a na záver koprodukčná československo-nemecká rozprávka Pehavý Max a strašidlá. Podrobný program možno nájsť na webstránke galérie http://www.sng.sk.

 

Na Zvolenskom zámku nachádzajú aj trvalé expozície národnej galérie gotického umenia, starého európskeho umenia či diel Majstra Pavla z Levoče a ikon na Slovensku. Vďaka množstvu zbierok je jeden z našich najväčších stredovekých hradov, Zvolenský zámok zároveň jednou z najbohatších obrazární na Slovensku. “Aj v súvislosti s rekonštrukciou bratislavskej centrály Slovenskej národnej galérie sme sa rozhodli ponúknuť návštevníkom bohatú kolekciu starého umenia od 14. do 19. storočia práve vo Zvolene,” upozorňuje na svojej webstránke národná galéria.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

O parížskom úspechu slovenskej gotiky v SNG

Netradičnú dokumentačnú reportáž o výstave neskorej gotiky Slovenska Zlatom a ohňom – Umenie Slovenska na konci stredoveku, ktorá od septembra do januára žala úspechy v parížskom Múzeu Cluny, ponúka do polovice februára Slovenská národná galéria (SNG) v Bratislave. Kurátor výstavy Dušan Buran na nej predstavuje v rámci Kabinetu starého umenia vo Vodných kasárňach na Rázusovom nábreží zákulisie tohto medzinárodného projektu. Pod názvom Všade dobre, doma najlepšie! (Nulle part aussi bien que chez soi!) môžu návštevníci vidieť gotické artefakty v ich transportných obaloch – drevených škatuliach. Dostanú sa aj k ohlasom na výstavu, ktorú videlo približne 105 tisíc ľudí, vo francúzskej a našej tlači. Ako ďalej agentúru SITA informovala Karmen Koutná z marketingu a komunikácie SNG, výstava tak ponúka jedinečnú možnosť vidieť vybrané diela z parížskej výstavy. Následne totiž poputujú svojim majiteľom.