Na hrad zavíta Modrokamenská hudobná slávnosť

Obrázok k článku

Na prvý ročník festivalu komornej hudby v najmenšom slovenskom meste, v meste Modrý Kameň v okrese Veľký Krtíš, pozýva druhý septembrový týždeň občianske združenie ORGANYzácia. Modrokamenská hudobná slávnosť sa uskutoční 12. a 13. septembra na hrade Modrý Kameň, po oba dni so začiatkom o 15:00. Ako ďalej agentúru SITA informovala Andrea Serečinová zo združenia ORGANYzácia, ktoré pripravuje napríklad aj známy Bratislavský organový festival na Bratislavskom hrade, cieľom podujatia je “vdýchnuť krásnej Palote Kaštieľa, reprezentatívnej hradnej sále v Modrom Kameni, hudobný život”.

 

Na prvom ročníku festivalu komornej hudby odznejú štyri koncerty – vokálny recitál mladého basbarytonistu Tomáša Šelca, recitál špičkového akordeonistu Borisa Lenka so súčasnou slovenskou hudbou, koncert flautistky Martiny Mestickej a klaviristu Marka Vrábla. Záverečný koncert bude v štýle world music v podaní PaCoRa Tria (Stanislav Palúch – husle, Marcel Comendant – cimbal, Róbert Ragan – kontrabas) s hosťujúcou speváčkou Slávkou Horváthovou. Koncerty so symbolickým vstupným jedno euro sa začnú vždy o 15:00 a 16:30. Medzi koncertmi čaká publikum malé občerstvenie a stretnutie s umelcami. Spoluorganizátorom Modrokamenskej hudobnej slávnosti je Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, ktoré má na hrade svoje expozície. Vstupenky sú v predpredaji týždeň pred konaním koncertov v pokladni na Hrade Modrý Kameň a hodinu pred koncertmi. Podujatie sa koná s podporou Ministerstva kultúry SR a Hudobného fondu.

 

Modrý Kameň, mestečko v okrese Veľký Krtíš skrýva nielen hradnú zrúcaninu s barokovým kaštieľom, ale aj unikátne Múzeum bábkarských kultúr a hračiek. Podľa sčítania ľudu z roku 2001 ide o najmenšie slovenské mesto s 1300 obyvateľmi.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Bábkarský festival Modrý Kameň

VII.ročník Bábkarského festivalu Modrý Kameň je v roku 2005 venovaný nielen školám /ako každý rok/ ale i rodinám o čom svedčí bohatý sobotňajší program – tvorivé dielne, remeslá, hry, bábkové predstavenie a iné zaujímavosti.

Mária Molenda: Módna Európa

V rámci osláv okrúhlych výročí narodenia a smrti Bálinta Balašu /l554-l594/, významného renesančného básnika a protitureckého bojovníka, jedného z majiteľov a obyvateľov hradu Modrý Kameň, ktoré nesú spoločný názov ROK BALAŠU.

Celoslovenská sieť SNM pozýva na návštevu aj cez sviatky

Slovenské národné múzeum (SNM) počas sviatkov upraví vo svojich múzeách otváracie hodiny. Kým na Štedrý deň a v Prvý sviatok vianočný budú múzeá zatvorené, na Štefana pozýva na prehliadku hneď niekoľko múzeí. Zároveň je pre návštevníkov pripravených niekoľko podujatí, ktoré im spríjemnia sviatočné chvíle, agentúru SITA o tom informovala Markéta Plichtová z oddelenia marketingu a komunikácie SNM.

Pobočky SNM otvoria aj cez Veľkú noc

Špecializované múzea Slovenského národného múzea budú mať počas Veľkonočných sviatkov upravené otváracie hodiny. Počas všetkých štyroch voľných dní od 2. do 5. apríla bude pre návštevníkov otvorené Spišské múzeum v Levoči a Spišský hrad, Zámok Bojnice a hrad Červený Kameň. Na Veľký piatok 2. apríla bude otvorený hrad Červený Kameň a Spišský hrad od 9:00 do 16:00, Zámok Bojnice od 10:00 do 15:00, Spišské múzeum v Levoči – Mestská radnica, Dom majstra Pavla a expozícia Výtvarná kultúra na Spiši v čase od 9:00 do 17:00.