Ministerstvo kultúry podporuje cesty detí za kultúrou

Obrázok k článku

Zvýhodnenú prepravu vlakom spojenú s návštevou múzeí a galérií na Slovensku opäť školám ponúka Ministerstvo kultúry (MK) SR. V rámci projektu Vlakom do múzeí a galérií môžu žiaci základných škôl a žiaci 1. – 4. ročníka osemročných gymnázií v SR využiť ponuku Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. a jej partnerov na zvýhodnenú prepravu vlakom spojenú s návštevou múzeí a galérií na Slovensku. Ponuka platí od 18. marca do 12. apríla, agentúru SITA o tom informoval referát styku s médiami MK SR.

Skupiny žiakov môžu cestovať výhodnejšie vlakom pod podmienkou, že navštívia niektoré z múzeí alebo galérii zapojených do projektu, agentúru SITA o tom informovalo ministerstvo kultúry. Projekt podľa MK SR “motivuje školy navštevovať múzeá a galérie opakovane, čo svedčí o narastajúcom záujme aj o takúto formu vzdelávania”. Ponuka múzeí a galérií v rámci projektu sa tento rok rozšírila vďaka iniciatíve ministerstva kultúry o kultúrne inštitúcie v pôsobnosti vyšších územných celkov. Do jarnej časti projektu sa tak zapojili múzeá a galérie všetkých samosprávnych krajov, vrátane rezortných múzeí a galérií, teda múzejných a galerijných inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti MK SR, ale aj ministerstiev pôdohospodárstva, životného prostredia, školstva, hospodárstva, vnútra a obrany, informovalo ďalej MK SR, podľa ktorého získal projekt veľa dobrých ohlasov. Školy, čo by sa chceli zapojiť, nájdu bližšie informácie na internetovej adrese: http://www.slovakrail.sk/sk/specialne-ponuky/akcie-zssk/vlakom-do-muzei-a-galerii-marec-2014.html.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Prezentáciu Bardejovského a Kremnického múzea predĺžia

BRATISLAVA 18. januára 2004 (SITA) – Prezentácia víťazných múzeí prvého ročníka súťaže Múzeum roka v Slovenskom národnom múzeu (SNM) v Bratislave bude otvorená o mesiac dlhšie, a to do konca februára. Ako agentúru SITA informovala Jana Mojžitová zo SNM, dôvodom je veľký záujem návštevníkov. Výstava ponúka prehliadku Šarišského múzea v Bardejove a Múzea mincí a medailí Národnej banky Slovenska v Kremnici.

Slovenské národné múzeum ponúka novú vstupenku

Návštevníci Slovenského národného múzea (SNM) v Bratislave môžu navštíviť na jednu vstupenku sedem múzeí, ktoré pod neho spadajú. Týka sa to Prírodovedného múzea, zrekonštruovanej budovy a expozície Múzea židovskej kultúry na Židovskej ulici, Múzea kultúry Chorvátov na Slovensku v Devínskej Novej Vsi a štyroch budov múzeí na Žižkovej ulici – teda Archeologického múzea, Múzea kultúry karpatských Nemcov, Múzea kultúry Maďarov na Slovensku a Výstavného pavilónu Podhradie.

Noc múzeí a galérií

Najvýznamnejšie bratislavské múzeá a galérie Slovenské národné múzeum, Mestské múzeum v Bratislave, Slovenské technické múzeum – Múzeum dopravy, Slovenská národná galéria a Galéria mesta Bratislavy v spolupráci s Miestnym úradom mestskej časti Bratislava – Staré Mesto – pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Ing. Petra Čiernika spolu s partnerom podujatia Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy pripravili pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí jedinečné podujatie…
Obnova.sk Fotografia