Miliónová škoda v Západoslovenskom múzeu

TRNAVA 3. marca (SITA) – Miliónovú škodu spôsobil neznámy páchateľ, ktorý sa v presne nezistenom čase vlámal do budovy Západoslovenské múzea na Múzejnom námestí v Trnave. Zlodej násilím vnikol do dočasného depozitu a so sebou odniesol japonskú vázu s bielym vrchnákom a s červenými kvetmi, väčšie množstvo čínskych váz a kovových sakrálnych kalichov. Ako agentúru SITA informoval trnavský policajný hovorca Martin Korch, po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

(SITA, ad;zd), 0075

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

V trnavskom múzeu chýbajú ďalšie umelecké predmety

BRATISLAVA/TRNAVA 20. októbra 2004 (SITA) – V Západoslovenskom múzeu v Trnave chýbajú ďalšie umelecké predmety. Ešte v marci zmizli z múzea predmety za zhruba milión korún a ako agentúru SITA informoval zástupca trnavského policajného hovorcu Viktor Plézel, v pondelok pracovníčka múzea oznámila ďalšiu krádež umeleckých predmetov.

Zmizli historické knihy

Z knižničného skladu v Kláštore pod Znievom v Martinskom okrese zmizli historické knihy. Osem kníh z obdobia 16. až 19. storočia zmizlo zrejme počas návštevných hodín v priebehu minulého roka.

Novou riaditeľkou Západoslovenského múzea D. Čambálová

16. septembra 2004 (SITA) – Novou riaditeľkou Západoslovenského múzea v Trnave by sa od 1. októbra mala stať Daniela Čambálová. Jej vymenovaním na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TSK) poslanci poverili predsedu TSK Petra Tomečka. Čambálová, ktorá doteraz pracovala na úrade samosprávneho kraja, vyhrala výberové konanie. Agentúru SITA informoval hovorca TTSK Ivan Krajčovič.