Mesto Bratislava získalo ocenenie v európskej dizajnérskej súťaži

Hlavné mesto SR Bratislava získalo čestné uznanie v európskej súťaži Design Management Europe (DME) Award 2007 v kategórii organizácií z verejného sektora. Zámerom súťaže je oceniť a zviditeľniť podniky alebo organizácie, ktoré vynikajú v dobrom manažmente dizajnu. Zúčastnilo sa jej vyše 240 inštitúcií z 21 krajín nominovaných národnými expertmi. Združenie Design Slovakia ako expert za SR nominovala do súťaže šesť subjektov, ktoré sa systematicky venujú manažmentu dizajnu a uplatňujú dobrý dizajn v praxi komplexne – nielen pri vývoji výrobkov, ale aj vo firemnej grafike a propagácii na podujatiach či vo vlastnej architektúre.

“Ocenenie pre Bratislavu v silnej konkurencii je veľkým úspechom pre Slovensko a verím, že bude motivovať slovenské firmy zúčastniť sa a uspieť v novom ročníku súťaže,” uviedla dnes pre TASR riaditeľka Design Slovakia Ľubica Fabri. Spomedzi účastníkov z krajín strednej a východnej Európy boli okrem mesta Bratislava úspešné dve poľské a dve estónske firmy.

Účastníci súťaže DME Award 2007 sa uchádzali o ceny a uznania v šiestich kategóriách. Súkromné firmy podľa veľkosti v kategóriách mikro, malé, stredné a veľké podniky. V samostatnej kategórii súťažili organizácie z verejného sektora, v kategórii Nováčik roka sa uchádzali o ceny subjekty, ktoré sa manažmentu dizajnu začali venovať po roku 2004. Najväčší počet ocenení podľa krajín získali nemecké podniky (8), pred španielskymi firmami (4) a luxemburským neziskovým sektorom (4). V múzeu Red dot v nemeckom Essene je výstava ocenených účastníkov, ktorá poputuje začiatkom roka 2008 do Paríža a neskôr do ďalších európskych miest.

Súťaž je súčasťou rozsiahleho medzinárodného projektu ADMIRE, ktorý má motivovať európske podniky k posilneniu schopnosti konkurovať na svetových trhoch celkovou kvalitou dizajnu. Nový ročník vyhlásia vo februári 2008 a výsledky budú známe už v polovici októbra budúceho roka.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vyhlásenie výsledkov fotografickej ceny sittcomm.award

03/11/2006, 21:00, Štúdio L+S, Námestie 1.mája 5, Bratislava
CEE PhotoFund, photo.sittcomm.sk a Stredoeurópsky dom fotografie Vás pozývajú na vyhlásenie výsledkov fotografickej ceny sittcomm.award, ocenenia pre mladých fotografov/-iek z krajín V4 (Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko) do 35 rokov. Súčasťou večera bude prezentácia víťaza/-ky a finalistov/-iek súťaže vo forme slideshow doprevádzanej hudbou.

GMB získala ocenenie Galéria roka 2007

Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky v spolupráci so Zväzom múzeí na Slovensku a Radou galérií Slovenska, pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí (18.máj) udelili Galérii mesta Bratislavy titul Galéria roka 2007 v kategórii B – regionálne, mestské a miestne múzeá a galérie. Hodnoteným obdobím bol rok 2007.