MALACKY: V sobotu pre ľudí sprístupnia mestské pamiatky

Obrázok k článku

Významné mestské pamiatky v Malackách si ľudia môžu v sobotu 19. septembra pozrieť zadarmo. Mesto ich sprístupňuje v rámci aktivít spojených so Svetovým dňom cestovného ruchu. Ako informuje samospráva na svojej internetovej stránke, podujatie sa každoročne koná na konci septembra, tento rok ho pre spoločný termín jesennej Malackej šošovice a divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku organizujú skôr.

 

Po pamiatkach, ktoré sprístupnia od 11:00, budú sprevádzať študenti z malackých gymnázií. Prehliadky sa konajú každú polhodinu. Malačania i návštevníci mesta si môžu pozrieť najväčšie architektonické poklady mesta. Malacký kaštieľ si však pre jeho rekonštrukciu nebudú môcť pozrieť. Záujemcovia od 11:30 do 14:00 môžu navštíviť Farský kostol Najsvätejšej Trojice a kláštor, ku ktorému patrí kostol, škola aj krypty. Do 14:30 pre ľudí otvoria starý cintorín, synagógu a Zámocký park.

 

Festival Zejdeme sa na hambálku trvá od stredy a končiť bude v nedeľu 20. septembra. Je to ôsmy ročník nesúťažnej prehliadky divadelných inscenácií, ktoré uvedú ochotnícke i profesionálne súbory. Vstupenky na predstavenia v Malackom Kultúrním domečku si môžu ľudia kúpiť vždy hodinu pred každým podujatím. Akcia Malacká šošovica bude v sobotu od 9:00 v parku pred kláštorom. Podporuje miestnych výrobcov a myšlienku zdravej alternatívy, originálnych ručne robených výrobkov a nekomerčnej zábavy na jednom mieste. Ako informujú organizátori na stránke malackasosovica.sk, súčasťou sú rôzne druhy tvorivých workshopov, prezentácia aktivít občianskych združení, výstavy miestnych umelcov, fotografov a prednášky o histórii Malaciek.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články