Krížová cesta bude na Kežmarskom hrade aj tento rok

Obrázok k článku

Aj tento rok sa na Kežmarskom hrade uskutoční Krížová cesta. Jej organizátorom je miestna rímskokatolícka cirkev. V piatok 3. apríla o 20:00 sa na nádvorí hradu po trinástykrát zídu nielen veriaci. Formou Krížovej cesty si Kežmarčania pripomenú duchovné posolstvo Veľkej noci. „Rímskokatolícka cirkev, farnosť Kežmarok, tradične iniciovala Krížovú cestu na Kežmarskom hrade, aby tak priblížila udalosti na Kalvárii v netradičnom prostredí hradu. Duchovné posolstvo je podané dramatizovanou formou textov, obohatených skladbami chrámového zboru,“ informovala riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintulová. Podľa jej slov je podujatie natoľko zaujímavé, že si ho každý rok prichádzajú obzrieť nielen veriaci. „Vďaka tomu, že je to na nádvorí hradu, zúčastňujú sa na ňom nielen tí, ktorí chodievajú do kostola,“ uviedla. Minulý rok sa na Krížovej ceste v areáli Kežmarského hradu zišla až tisícka ľudí.

Riaditeľka múzea verí, že Krížovú cestu nezmarí počasie a do piatka sa upokojí. Raz už organizátorom akciu skomplikovalo. „Pred dvoma rokmi nebola Krížová cesta výnimočne na nádvorí, pretože napadlo veľa snehu. Dúfam, že sa takáto situácia nezopakuje aj teraz,“ dodala Cintulová.

 

Foto: Wikipedia

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Kežmarok: Hladomorňa má po viac ako 200 rokoch strechu

10. júna 2008 – Do hradnej hladomorne na Kežmarskom hrade už nebude zatekať. Kežmarské múzeum v týchto dňoch dokončuje zastrešenie a rekonštrukciu hladomorne, ktorá bola bez strechy viac ako 200 rokov od požiaru hradu v 18. storočí. Zastrešená hladomorňa s vyhliadkovou terasou nebude jedinou tohtoročnou novinkou na Kežmarskom hrade.