Jesenné prehliadky priblížia históriu Trnavy

Obrázok k článku

Prvá zo série jesenných prehliadok bude už v sobotu, priblíži kostnicu, západné krídlo radnice a Mestskú vežu

Spoznať históriu Trnavy, jej najzaujímavejšie miesta, príbehy a legendy môžu záujemcovia o minulosť prvého slobodného kráľovského mesta na území Slovenska počas jesenných sobotných prehliadok mesta so sprievodcom Slavomírom Dzvoníkom. Prvá bude už v sobotu 10. októbra od 10:30.

 

Sprievodca zavedie ľudí do románskej kostnice, ktorá pochádza pravdepodobne z 12. storočia a patrí k najvýznamnejším objavom tohto druhu v Európe. Súčasťou prehliadky bude aj návšteva západného krídla radnice, ktoré bolo v minulosti sídlom samosprávy mesta, ale aj žalárom či obydlím mestského kata. V roku 2008 získala zreštaurovaná gotická stavba ocenenie Fénix – kultúrna pamiatka roka. Záver prehliadky bude venovaný dominante Trnavy, renesančnej Mestskej veži, ktorá bola nielen súčasťou mestského obranného systému, ale aj symbolom prosperity mesta.

 

Začiatok sobotnej prehliadky je na Trojičnom námestí pred Turistickým informačným centrom, kde budú v predaji vstupenky. Jesenné prehliadky Trnavy vždy v sobotu počas októbra a novembra organizuje oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism. Agentúru SITA informovala Michaela Potočárová, zástupkyňa riaditeľky Trnava Tourism.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články