Hľadanie múz v botanickej záhrade

Obrázok k článku

Počas troch augustových nedieľ – 16., 23. a 30. augusta sa v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach uskutoční ďalší ročník letného festivalu tvorivosti pod názvom Hľadáme múzy v botanickej záhrade. Pri priaznivom počasí budú jednotlivé aktivity na Ekologickej náučnej ploche, pri nepriaznivom počasí v administratívnej budove botanickej záhrady na Mánesovej 23, vždy od desiatej do šestnástej.

 

„Múzy k rastlinám oddávna inklinovali, inšpirujú sa ich rozmanitosťou, tajomstvom života a krásou zahrňujúcou nielen farebnosť a architektúru kvetov, plodov, listov, ale aj tvorbou prostredia, v ktorom ľudia žijú. Spolupôsobenie prírody a umenia v botanickej záhrade prispeje k obohateniu zážitkov a poznatkov návštevníkov v letnom prázdninovom a dovolenkovom čase,“ pozýva na podujatie riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach Sergej Mochnacký.

 

„Som veľmi rada, že po prestávke, ktorá bola spôsobená rozsiahlou opravou opláštenia skleníkov v minulom roku, môžeme tento rok opäť privítať návštevníkov pri hľadaní múz v botanickej záhrade. Podujatie je koncipované ako letný festival tvorivosti a relaxu a pevne veríme, že zaujme najmä rodiny s deťmi,“ hovorí odborná pracovníčka Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach a koordinátorka projektu Andrea Fridmanová. Počas troch nedieľ budú pre návštevníkov pripravené tvorivé dielne, súťaže a hry, detské divadelné predstavenia i ďalšie sprievodné aktivity. „Návštevníci sa môžu tešiť na divadelné predstavenia detského divadla Cililing. Zábavu najmenším zabezpečia aktivity spoločnosti Tramtaria a určite ich poteší aj možnosť povoziť sa na poníkoch,“ hovorí Fridmanová. Program okrem iného doplnia aj eko-hry a súťaže s Ježkom Separkom alebo výstava amatérskych veľkoformátových fotografií pod názvom Okamih vo fotografii, ktorá vznikla vo Výmenníku Wuppertálska a zachytáva jedinečné momenty prírody.

 

Počas nedieľ na návštevníkov čakajú aj zaujímavé tvorivé dielne – 16. augusta si budú môcť vyskúšať výrobu kamienkových magnetiek alebo sa oboznámiť so servítkovou technikou. V nedeľu 23. augusta prevezme štafetu aktivít občianske združenie LARP Klub Košice a návštevníci si budú môcť vyskúšať lukostreľbu, šerm, priučiť sa práci s kožou a vyrobiť si napríklad vlastný kožený náramok. V poslednú prázdninovú nedeľu – 30. augusta budú môcť návštevníci pracovať s papierom, tvoriť originálne pohľadnice alebo aranžovať malé ikebany.

 

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.