Historický vlak pôjde v sobotu na podujatie Spišský Jeruzalem

Obrázok k článku

Za krásami Spišského Jeruzalema môžu záujemcovia cestovať mimoriadnym historickým vlakom z Košíc do Spišského Podhradia už túto sobotu. Z hlavnej stanice vlak odíde už o 7:40. Jazdu pripravili Klub historických koľajových vozidiel a občianske združenie Detská železnica Košice v spolupráci s Terra Incognita a mestom Spišské Podhradie.

 

„Naše jazdy po opustených tratiach sú medzi návštevníkmi veľmi vyhľadávané, no a keď sú okorenené kvalitným programom a atrakciami, o cestujúcich nebude isto núdza. Príležitosť dostať sa vlakom tam, kde sa bežne návštevník po koľajniciach dnes nedostane, je tiež veľkým lákadlom,“ povedal organizátor jazdy Ľubomír Lehotský z občianskeho združenia Klub historických koľajových vozidiel a Detská železnica. Historický motorový vozeň odíde zo Spišského Podhradia o 16:55, no ešte predtým povozí o 9:45 a 10:45 na kyvadlových jazdách medzi Spišským Podhradím a Spišskými Vlachmi všetkých malých aj veľkých nadšencov železničnej histórie.

Historický vlak nebude jedinou atrakciou podujatia. Pre návštevníkov Spišského Podhradia je počas celej soboty pripravený bohatý a originálny kultúrno-duchovný program v prírode, ktorý pripravilo mesto Spišské Podhradie v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom v rámci projektu Terra Incognita.

 

Návštevníkov určite zaujme prehliadka národných prírodných a kultúrno-historických pamiatok UNESCO so sprievodcom, prehliadka Spišskej kapituly, vernisáž výstavy, živá krížová cesta, dom pôvodných remesiel či jazzovo-šansónový koncert Katky Koščovej. Okrem toho si budú môcť návštevníci Spišského Jeruzalema vyraziť aj špeciálny pamätný medailón pútnika. Pre deti organizátori pripravili tvorivé dielne a nezabudnuteľnú bubnovú show s workshopom skupiny AFRO CAMPANA.

 

Vstup na všetky podujatia Spišského Jeruzalemu je voľný. Do niektorých expozícií zasa pripravili organizátori a partneri zľavnené vstupné.

 

 

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články