Do Kamenice pozývali na Hradné slávnosti

Obrázok k článku

Noc na Kamenickom hrade mohli v sobotu prežiť jeho návštevníci, ktorých čakal aj v nedeľu bohatý program. Občianske združenie Kamenná veža a obecný úrad v Kamenici (okres Sabinov) tu organizovali počas víkendu 15. a 16. augusta Hradné slávnosti. Podujatie sa začalo v sobotu večer hranou povesťou O dvoch bratoch a do neskorej noci tu nebola núdza o tanec a zábavu. V nedeľu pre návštevníkov pripravili organizátori množstvo zážitkov. Verejnosť mohla prespať v stanovom mestečku priamo na hrade zo soboty na nedeľu aj z nedele na pondelok.

 

Sobotňajší program, ktorý začínal o 19:00, dostal názov Noc hradných zrúcanín. Bol tiež prezentáciou stredovekých zbraní, šermiarskych súbojov, o čo sa postaralo zoskupenie Starí Slovania. Po zotmení na hrade zapálili signálnu vatru, pri ktorej vypukla nočná zábava.

 

Hlavný program čakal na návštevníkov v nedeľu popoludní. Okrem šermiarov sa predstavili aj brušné tanečnice zo súboru SARUS. Pre deti boli pripravené súťaže, divadelné predstavenie a tiež šaško Fjodor, ktorý ich učil žonglovať. Najmenší návštevníci si mohli prísť vyskúšať maľovanie erbov alebo výrobu šperkov. Organizátori pre nich pripravili aj hľadanie pokladu.

 

Dospelí si mohli vyskúšať lukostreľbu, prípadne si skúsiť razenie pamätnej mince. Pre šachistov bol pripravený turnaj, ktorý pred šiestimi rokmi nazvali Kamenická veža a teší sa stále väčšej popularite. Hrá sa švajčiarskym systémov na sedem kôl. Hráči boli rozdelení do kategórií deti, juniori, dospelí a dôchodcovia. Na hradnom vrchu sa dalo jazdiť aj na koni. O dobrú zábavu sa počas podujatia postarala hudobná skupina Select.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články