Cez víkend budú v parku pri kaštieli v Trebišove Dni mesta

Obrázok k článku

Tohtoročné kultúrne leto v Trebišove vyvrcholí Dňami mesta. Ako informovala Martina Mištaničová z trebišovského mestského úradu, tradičné podujatie potrvá dva dni v sobotu a nedeľu 27. a 28. augusta. Najväčšie slávnosti mesta sa uskutočnia v areáli trebišovského parku. Jeho návštevníkom sa predstaví dvadsať kolektívov, jednotlivcov a hudobných skupín rôznych žánrov. „Dni mesta Trebišov nadväzujú na dožinkovú slávnosť Chlebom a vínom, ktorá sa každoročne koná deň pred podujatím mesta v areáli Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína. V aktuálnom roku bude prvýkrát venovaný celý jeden deň folklóru,“ uviedla Mištaničová.

 

Hlavný program sa začne v sobotu popoludní o druhej vystúpeniami folklórnych a speváckych skupín z regiónu. Predstaví sa Paričovčan, Ľeľija, Trebišovská Orgoňina, Žipovčan, Trebišovčan, Parobci z Dvorianok, Tarnavčan a teleso Chemlon z Humenného. Profesionálne umelecké kvality, tance a zvyky Rusínov žijúcich na východnom Slovensku ponúkne Poddukelský umelecký ľudový súbor.

 

Bohatý program dvojdňového podujatia je spojený aj s divadelným vystúpením, so stánkami s ručne vyrábanými produktmi, občerstvením, cukrovinkami. Deti si môžu vychutnať okrem iného jazdu na kolotočoch. Chýbať nebude súťaž vo varení guláša. Tri najúspešnejšie družstvá, o ktorých rozhodne porota, získajú finančné poukazy a vecné dary. V nedeľu účastníkom osláv v amfiteátri mestského parku predvedú svoju tvorbu hudobné zoskupenia Liquiderror, Fermata z Jasla, Sunlips, Karavana, Frequency, Slovak tango a kapela King Shaolin, ktorá bude sprevádzať speváčku Celeste Buckingham. Súčasťou nedeľňajšieho programu je aj prehliadka motocyklov a Moto-veterán show.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články