Čelný predstaviteľ UNESCO v B. Štiavnici

Autor: Rastislav Marko, Štiavnický život 11/2005
V nedeľu 21. augusta navštívil Banskú Štiavnicu generálny riaditeľ UNESCO Koichiro Matsuura. Po prijatí zástupcami mesta v priestoroch radnice nasledovala krátka prehliadka mesta so zástupcami Pamiatkového úradu, návšteva Štátneho ústredného banského archívu a krátke fáranie do štôlne Glanzenberg spojené s odhalením pamätnej tabule.Po absolvovaní tejto časti programu sa japonský hosť navečeral v hoteli Grand – Matej a zúčastnil sa koncertu v Evanjelickom kostole (v rámci festivalu Cap á l´Est).

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Návšteva generálneho riaditeľa UNESCO

V dňoch 20.- 23. augusta navštívil Slovensko na pozvanie ministra zahraničných vecí generálny riaditeľ UNESCO pán Koïchiro Matsuura s manželkou Takako Kirikae Matsuura. Ministerstvo kultúry SR bolo hostiteľom pána Matsuuru v prvý deň jeho pobytu na Slovensku, v nedeľu, 21. augusta 2005.

Diskusia aj o novom hoteli bude v Art Café 6. mája (B. Štiavnica)

Štiavnický život 7/2005, Rastislav Marko
Kultúrne dedičstvo – neobnoviteľný zdroj je názov diskusie, ktorá sa bude konať 6. mája o 15.00 v Art Café. Hlavnými témami budú niektoré pálčivé problémy a kauzy týkajúce sa pamiatok v Banskej Štiavnici – Kalvária, nový hotel v centre, Hellov dom, zmeny v ochrannom pásme MPR a stav ďalších pamiatok v historickom jadre.