Bratislavský samosprávny kraj organizuje už siedmy ročník konferencie venovanej historickej zeleni, parkom a záhradám Bratislavskej župy

Obrázok k článku

Aj tento rok pre všetkých priaznivcov historickej zelene pripravil Bratislavský samosprávny kraj už siedmy ročník konferencie, zameranej na hmotné kultúrne dedičstvo Bratislavskej župy, ktorá sa pravidelne koná v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Konferencia, venovaná téme historickej zelene, parkov a záhrad Bratislavskej župy, sa uskutoční dňa 28. septembra 2016 od 9:30 do 16:00 hod. v priestoroch Hotela Zochova chata v Modre.

 

Konferencia bude rozdelená na niekoľko tématických blokov. Po oficiálnom otvorení  bude nasledovať prvý, ktorého nosnou témou bude Zmapovanie historických parkov a záhrad na území Bratislavskej župy.

Druhý blok, bude venovaný problematike Výskumu, obnovy a údržby historických parkov a záhrad. Posledný blok  konferencie, bude zameraný na Historickú zeleň, parky a záhrady ako súčasť verejného priestoru a záujmu verejnosti. Záver konferencie bude patriť diskusii k menovaným témam.

 

Súčasťou konferencie budú aj dve výstavy. Prvá, pod názvom Ocenenie za príkladnú obnovu, zobrazujúca nominované objekty za rok 2015 i prehľad predchádzajúcich ročníkov. Druhá bude výstavou súčasnej keramiky rozvíjajúca tradičnú tvorbu z regiónu.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články