Bratislava: MP3 sprievodca centrom mesta

27. mája 2008 – Zahraniční návštevníci hlavného mesta Bratislava môžu prvýkrát využiť MP3 audio sprievodcu centrom mesta. Ako agentúru SITA dnes informoval jeden z autorov projektu Bratislava Audio Tour Braňo Pokrivčák, najzaujímavejšie miesta hlavného mesta približuje v anglickom jazyku jedenásť textov v celkovom trvaní viac ako 40 minút. Nahrávka je vo formáte MP3, čo zabezpečuje jeho univerzálnu použiteľnosť na MP3 prehrávačoch, väčšine mobilných telefónov, počítačoch a PDA. “Návštevníci si ich môžu prehrať z internetových stránok www.Bratislava-AudioTour.com do svojho MP3 prehrávača a používať výklad individuálne počas prechádzky mestom,” spresnil. Súčasťou súborov je aj mapa centra s vyznačenou trasou a jednotlivými zastávkami. Hlas audio sprievodcu nahovoril Američan Curtis Irwin, ktorý žil v Bratislave viac ako šesť rokov. Audio sprievodca je distribuovaný cez internet, cena za kompletný balík je 4,90 eur.

“Audio sprievodca je určený individuálnym turistom a biznis návštevníkom, ktorí hľadajú základné informácie o Bratislave a nemajú čas na organizovanú prehliadku so sprievodcom. Vďaka MP3 audio sprievodcovi možno ideálne a efektívne, bez väčších investícií, spropagovať nielen prehliadku miest, ale aj vnútorné priestory, výstavy, galérie a múzeá,” uviedol Pokrivčák.

Bratislava sa týmto projektom zaradila medzi popredné svetové metropoly, ktoré už podobného audio sprievodcu majú, napríklad New York, Londýn alebo susedná Viedeň. Viac informácií možno získať na internetovej stránke http://bratislava-audiotour.com/index.php/Slovensky-info-in-Slovak.html.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články