Babie leto v Galérii Jozefa Kollára

Obrázok k článku

Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici nemala počas leta núdzu o návštevníkov. 

“Zdá sa, že letné prázdninové výstavné menu návštevníkom galérie Jozefa Kollára „šmakovalo“, zhodnotila Iveta Chovanová, pracovníčka Slovenského banského múzea. ” Teší nás, že návštevnosť  lámala rekordy a výstavy mali skvelú odozvu. Neváhali sme preto a aktuálne výstavy sme predĺžili. Na ich prehliadku pozývame okrem návštevníkov mesta aj všetkých Štiavničanov, ktorých by sme radi v galérii stretávali častejšie.”

 

Počas babieho leta čaká návštevníkov v galérii okrem stálych expozícií aj kolekcia diel vynikajúceho ilustrátora Teodora Schnitzera „Muž z divokého východu“. Schnitzer bol kľúčovým autorom ilustrácií z kultovej edície STOPY a v povedomí rezonuje ako ilustrátor série kníh o Winnetuovi.

 

Maliarsky projekt „Esencie“ prezentuje aktuálnu tvorbu Jany Farmanovej. Emil Drličiak v autorskom projekte „Korpus“  – predstavuje verejnosti výsledok svojej trojmesačnej tvorivej rezidencie v kultúrnom centre Banská 

Štiavnica Contemporary.

 

Kolekcia výstav v Galérii Jozefa Kollára je predĺžená do 25. Septembra 2016.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

SBM – My sa nevieme sťažovať nahlas

(od 8.4. do 15.5.)
Slovenské banské múzeum – Galéria Jozefa Kollára v spolupráci s Pohronským osvetovým strediskom Žiar nad Hronom, pracovisko Banská Štiavnica pripravili pre návštevníkov V. ročník výstavného podujatia My sa nevieme sťažovať nahlas.