Veľkomoravský kostol a palác na Devíne – 3D rekonštrukcia

Titulny obrazok blogu uzivatela: Orgon

Naše OZ Hradiská v spolupráci s Dwarf digital archeology sa pokúša rekonštruovať možný vzhľad niektorých zaniknutých pamiatok z obdobia Veľkej Moravy, a zo starších období. Náš najnovší pokus zobrazuje možný vzhľad kostola a paláca, ktorý stál na Devíne v období Veľkej Moravy. Čo na video hovoríte? Má podľa Vás zmysel takýmto spôsobom “obnovovať” zaniknuté pamiatky?

http://www.hradiska.sk/2017/01/devin-velkomoravsky-palac-s-kostolom-3d.html

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Kresby hradísk

Pozorný čitateľ, zaujímajúci sa o našu históriu si určite všimol, že na Slovensku máme množstvo významných hradísk, ktoré postavili naši predkovia Slovania, ale aj hradísk, ktorých stavitelia boli

Archeológovia identifikovali ruiny paláca zo 7. storočia

Ruiny nachádzajúce sa v severnom Izraeli, o ktorých sa vedci domnievali, že kedysi boli synagógou, najnovšie identifikovali ako palác zo 7. storočia. Používal ho kalif z dynastie Umajjovcov, ktorý začal s konštrukciou jeruzalemského Skalného dómu, uviedli v utorok archeológovia. Nálezisko sa nachádza na brehu Tiberiadskeho jazera a bolo miestom, kde kedysi stál palác Al-Sinnabra. Arabskí historici o ňom síce písali, jeho presné miesto však dlho nebolo známe, povedali vedci z Telavivskej univerzity.