Hlasujte za najlepšiu obnovu tradičnej architektúry

Strecha roľnícko-remeselníckeho domu v Budmericiach

V Bratislavskom regióne sa stále dá nájsť veľa dobrých príkladov obnovy a využitia tradičnej architektúry.
Poškodené múry, deravé potrubia či nerovné steny zďaleka nemusia byť dôvodom na zbúranie starého objektu. Mnohé projekty sú príkladom toho, ako dopomôcť k novému životu aj domom v zaslúžilom veku.
Počas roka 2016 sme dostali početné tipy na obnovenú tradičnú architektúru, a tiež sme s kolegami aktívne vyhľadávali príkladné projekty obnovy v Bratislavskom regióne. Odborná porota z týchto tipov navrhla na ocenenie 6 projektov obnovy, ktoré vám predstavujeme na našej stránke.
O tom, ktorý z týchto objektov získa Cenu verejnosti, môžete rozhodnúť aj vy v internetovom hlasovaní na www.ainova.sk/rocnik 2016, kde nájdete tohtoročnú galériu nominovaných projektov obnovy.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Ocenia vynovené historické stavby regiónu Malých Karpát

Zviditeľnenie pozitívnych príkladov obnovy architektonického dedičstva v oblasti Malých Karpát je cieľom Ocenenia za príkladnú obnovu. Súťažou chce občianske združenie Academia Istropolitana Nova (AINova) prispieť k zachovaniu kultúrneho dedičstva v podobe historických stavieb v malokarpatskom regióne. Práve rôzne historické stavby a to nielen tie, ktoré sú ako pamiatky chránené, sa významne podieľajú na vytváraní typického rázu každej krajiny.